קרלוס ששון – איך מייצרים יין
לקראת פורים והעד לא ידע מגיש קרלוס ששון טיפים חשובים המסבירים איך מכינים יין.
ראשית דבר נדגיש שהכנה של יין היא סוג של מלאכת מחשבת/אומנות וטכנולוגיה מתקדמת.
העקרון להכנה של יין הוא דיי פשוט וניתן לייצר יין מכל פרי שיש בו סוכר, אך יין ענבים הוא היין המלכותי מאז ועד היום וכל יין יוכל להכין יין ייחודי מאותם ענבים ואותו חומר גלם בסיסי עם הטאג' האישי שלו ומכאן היופי, העניין והטעם בתעשיית היין.
תהליך הייצור של יין מורכב ממספר שלבים – שלב שבירת הענבים וסחיטתן, שלב תסיסת מיץ הענבים ושלב היישון וההתבגרות של היין.
בשלב שבירת הענבים נעשית באופן טכנולוגי ביקבים מובילים באמצעות מכונות מיוחדות, אך ניתן לסחוט את היין בדיוק כמו שסחטו את הגפנים לפני מאות ואלפי שנים.
שלב התסיסה של היין משלב תהליכים כימיים ההופכים את מיץ הענבים ליין תוך שימוש בשמרים המהווים גורם מתסיס ההופכים את הסוכר לאלכוהול ולדו תחמוצת פחמן.
לאחר התסיסה היין עובר תהליך של פייה בו מפרידים את השמרים ומסננים את היין ולאחר מכן מעבירים אותו לחביות או מיכלים מיוחדים לקראת שלב ההתבגרות של היין במסגרתו היין מיושן עד לצריכתו.